مقایسه بلوک هبلکس و سفال

مقایسه بلوک هبلکس و سفال
دسته بندی : مقالات

بلوک هبلکس و سفال از دسته مصالح ساختمانی محبوب و پرکاربرد هستند که امروزه بر‌ اساس استاندارد‌های ساختمانی تولید و به بازار عرضه می‌شوند. هنگام خرید بایستی به مشخصات بلوک هبلکس و بلوک سفالی توجه کنید و در‌نهایت مطابق با نیازتان خرید نهایی را انجام دهید. بی‌شک مزایا و معایب بلوک هبلکس و سفال در انتخاب شما تأثیرگذار خواهند بود. در این مواقع پیشنهاد می‌کنیم پیش‌از خرید، با مقایسه بلوک هبلکس و سفال تمامی ویژگی و مشخصات این دو بلوک ساختمانی را ارزیابی کنید و سپس خریدی متناسب با نیاز و بودجه‌تان داشته باشید.

بلوک هبلکس چیست؟

بلوک هبلکس

بلوک هبلکس که با نام علمی AAC نیز شناخته می‌شود، در واقع نوعی از بلوک‌های ساختمانی است که اغلب در زمینه ساخت دیوار‌ها و سازه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع بلوک به‌خاطر ویژگی‌های ایده‌آل به گزینه‌ای مناسب برای پروژه‌های ساختمانی تبدیل شده است.

بلوک سفال چیست؟

بلوک سفال

بلوک‌های سفالی نیز یکی از محبوب‌ترین مصالح در فرآیند دیوارچینی محسوب می‌شوند که از ترکیب خاک رس و آهک تولید می‌شوند. این مواد برای ساخت بلوک سفال درون قالب قرار می‌گیرند و در نهایت در کوره با دمای بالا حرارت می‌بینند. بلوک سفال امروزه در ابعاد و اندازه‌های متنوعی در بازار موجود است.

مقایسه بلوک هبلکس و سفال

مقایسه بلوک هبلکس و سفال

بلوک‌های هبلکس و سفال به‌دلیل ویژگی‌های متفاوتی که دارند، موجب شده‌اند تا اختلاف نظر‌هایی بین مهندسان شکل بگیرد. بررسی تفاوت و مقایسه بلوک هبلکس و سفال به مشتریان کمک می‌کند تا با ویژگی‌های هر‌کدام از این مصالح به‌خوبی آشنا شوند و روند تصمیم‌گیری نهایی به‌راحتی طی شود. در ادامه به مقایسه این دو نوع بلوک ساختمانی با یکدیگر از چندین لحاظ می‌پردازیم:

۱. مواد تشکیل‌دهنده

مقایسه بلوک هبلکس و سفال از لحاظ مواد تشکیل‌دهنده

به‌طور‌کلی موادی که در ساخت بلوک‌ها استفاده می‌شوند تا حد بسیاری تعیین‌کننده ویژگی‌ها و خواص بلوک هستند. در تولید بلوک هبلکس موادی مانند سیمان، سیلیس، آهن، آب و آلومینیوم استفاده می‌شود که در دما و فشار بالا پخته شده‌اند. در مقابل بلوک سفالی از ترکیب آهن، خاک رس و آب تشکیل می‌شود. موادی مانند آهک و سیلیس نسبت به خاک رس به وفور یافت نمی‌شوند و خصوصیات متفاوتی دارند.

۲. وزن

مقایسه بلوک هبلکس و سفال از لحاظ مواد تشکیل‌دهنده

از‌آنجایی‌که ایران کشوری زلزله‌خیز محسوب می‌شود، استفاده از مصالح ساختمانی سبک به‌شدت توصیه می‌گردد. بر‌ اساس آیین‌نامه‌های ایمن‌سازی ساختمان بایستی از بلوک‌هایی در ساختمان‌سازی استفاده شود که وزن نسبتاً سبکی دارند و از مقاومت خوبی در برابر زمین‌لرزه برخوردار هستند. بلوک هبلکس از وزن کمتری نسبت به سفال برخوردار است و یک مترمکعب هبلکس حداکثر ۶۵۰ کیلوگرم و یک متر مکعب آجر بیش‌از ۱۵۰۰ کیلوگرم وزن دارد.

۳. میزان مقاومت

مقایسه بلوک هبلکس و سفال از لحاظ میزان مقاومت

عوامل مختلفی مانند ضربه، فشار، سایش، مواد شیمیایی و حشرات را می‌توان تهدید‌کننده سلامت این دو بلوک در نظر گرفت. هر‌کدام از این بلوک‌ها در برابر این عوامل از مقاومت متفاوتی برخوردار هستند و تفاوت در مواد تشکیل‌دهنده شرایط ساخت موجب شده تا هبلکس میزان مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. در ادامه به میزان مقاومت فشاری و همچنین مقاومت بلوک‌ها در برابر حشرات خواهیم پرداخت:

مقاومت فشاری

میزان مقاومت فشاری در هبلکس تقریبا ۳/۵ و در بلوک سفالی حدود ۳ میلی‌متر در هر متر مربع در نظر گرفته می‌شود. مقاومت فشاری بالا می‌تواند از نشست سازه پس‌از مدت طولانی جلوگیری کند. به‌دلیل مقاومت فشاری بالا در بلوک هبلکس می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از این بلوک تأثیر بیشتری در مقاومت سازه دارد.

مقاومت در برابر حشرات

بلوک‌های سفالی به‌دلیل داشتن خاک رس بیشتر مستعد هجوم حشرات هستند. اما در مقابل مواد موجود در هبلکس مانند سیلیس و آهک موجب جلوگیری از حشرات می‌شوند و به‌ همین‌ خاطر مقاومت سازه را به‌خوبی حفظ می‌کنند.

مقاومت در برابر رطوبت

بلوک سفالی به‌خاطر نداشتن آهک در ترکیبات خود، به‌راحتی رطوبت را جذب می‌کند و به مرور زمان موجب پوسیدگی بلوک و سازه می‌شود. در مقابل بلوک هبلکس به‌دلیل دارا بودن آهک از انتقال رطوبت جلوگیری می‌کند. این مسئله موجب می‌شود تا مقاومت سازه در مناطق بارانی و مرطوب به‌خوبی حفظ گردد.

مقاومت در برابر حریق

بلوک‌های سفالی از موادی ساخته می‌شوند که خاصیت غیرقابل اشتعالی ندارند و به‌ همین‌ خاطر احتمال ایجاد خسارت ناشی از آتش‌سوزی در سازه‌های ساخته شده با بلوک سفالی بیشتر است. در مقابل بلوک‌های هبلکس به‌دلیل داشتن ماده سیلیس در ترکیبات خود از خاصیت اشتعال‌ناپذیری برخوردار هستند. کارشناسان میزان مقاومت هبلکس در برابر حریق را حدود ۲ تا ۳ برابر بیشتر از بلوک‌های سفال در نظر گرفته‌اند.

۴. عایق صدا

مقایسه بلوک هبلکس و سفال از لحاظ عایق صدا

بلوک‌های سفالی به‌دلیل ساختار توخالی که دارند، تنها ۲۸درصد از صدا را جذب می‌کنند؛ اما بلوک‌های هبلکس با ساختار متخلخل و با حذف ۵۰ دسی‌بل از صدا، عایق بهتری در برابر عبور صدا محسوب می‌شوند. بر اساس نظر مشتریان استفاده از بلوک هبلکس در ساختمان، آرامش بیشتری را در محیط آپارتمان فراهم می‌کند.

۵. تغییرات دمایی

مقایسه بلوک هبلکس و سفال از لحاظ تغییرات دمایی

بلوک‌های هبلکس به‌دلیل ساختار منحصر‌به‌فرد از ماندگاری بیشتری در برابر تغییرات دمایی برخوردار هستند. در واقع این نوع بلوک از انتقال دمای بیرون به درون سازه و هدر رفتن انرژی جلوگیری می‌کند و صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ها را به دنبال دارد. در مقابل بلوک‌های سفالی عایق چندانی مناسبی در برابر تغییرات دمایی نیستند و نمی‌توانند جریان هوا را به‌خوبی کنترل کنند.

۶. سرعت اجرا

مقایسه بلوک هبلکس و سفال از لحاظ سرعت اجرا

زمان اجرای بلوک‌های هبلکس به نسبت از بلوک سفال سریع‌تر است؛ زیرا بلوک هبلکس وزن کمتری دارد و برای جابه‌جایی آن به زمان کمتری نیاز است. علاوه‌بر این در فعالیت‌هایی مانند دیوارچینی، استفاده از بلوک هبلکس به‌خاطر ابعاد بزرگ‌تر باعث راحتی کار می‌شود.

۷. هزینه

مقایسه بلوک هبلکس و سفال از لحاظ هزینه

در مقایسه بلوک هبلکس با سفال از لحاظ قیمت می‌توان گفت که هبلکس انتخابی اقتصادی و به‌صرفه محسوب می‌شود. هبلکس به‌دلیل ابعاد بزرگ‌تر، تعداد سفارش شما را کم می‌کند و علاوه‌بر این قیمت نهایی نیز به مراتب کمتر می‌شود. با‌وجود‌اینکه میزان استفاده از بلوک سفالی به اندازه هبلکس نیست؛ اما از قیمت بالاتری نسبت به هبلکس برخوردار است. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درزمینۀ قیمت نهایی بلوک هبلکس و سفال با کارشناسان ما در سینا بلوک تماس بگیرید.

ناگفته نماند که استفاده از چسب هبلکس که جایگزین سیمان است، تا حد بسیاری در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند. مصرف این نوع چسب برای هبلکس درصد نسبتاً خوبی از هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. استفاده از بلوک‌های سفال در دیوارچینی به گچ و مصالح دیگر برای هموارکردن سطوح نیاز است؛ اما در هبلکس به‌دلیل صاف بودن سطوح بلوک نیازی به گچ ندارید و این مسئله به کاهش هزینه‌ها کمک شایانی می‌کند.

نتیجه‌گیری

دو بلوک هبلکس و سفال از دسته مصالح ساختمانی پرکاربرد و محبوب در بازار به‌شمار می‌آیند. این دو بلوک دارای خصوصیات مثبت فراوانی هستند و به‌ همین‌ خاطر امروزه مورد توجه اغلب سازندگان در عرصه ساخت‌و‌ساز قرار گرفته‌اند. با مقایسه هبلکس و سفال می‌توان نتیجه گرفت که بلوک هبلکس از لحاظ ساختار و هزینه نسبت به سفال از برتری بیشتری برخوردار است و استفاده از آن مقاومت و ماندگاری سازه را تا حد بسیاری افزایش می‌دهد. همچنین هبلکس از لحاظ عایق‌بندی نیز بهتر از سفال عمل می‌کند و آرامش را برای ساکنین ساختمان‌ها به‌همراه دارد.

شما می‌توانید برای خرید هبلکس و کسب قیمت دقیق این بلوک ساختمانی از طریق شماره‌تلفن ۰۹۱۵۳۲۲۲۳۵۱ با کارشناسان سینا بلوک تماس بگیرید. ما در سینا بلوک آمادۀ خدمت‌رسانی به شما مشتریان محترم درزمینۀ ارائه بهترین محصولات ساختمانی با کمترین قیمت هستیم. گروه بازرگانی سینا بلوک این افتخار را دارد که به‌عنوان مرجع قیمت و نمایندگی فروش انواع بلوک بتن سبک از جمله بلوک لیکا و پرین در مشهد و خراسان، بلوک سیمانی و سفال، عاملیت مجاز فروش بلوک‌های ساختمانی، نماینده و عاملیت فروش و صادرات محصولات هبلکس رضوی به کشورهای تاجیکستان و ازبکستان در خدمت شما عزیزان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up