معرفی بلوک هبلکس (AAC) رضوی و پرین

بلوک هبلکس یکی از انواع بلوک های ساختمانی است که در صنعت ساختمان ایران در سال های اخیر با اقبال گسترده ای مواجه شده است. بلوک هبلکس یا همان بلوک AAC از واژه A.A.C که مخفف عبارت Autoclaved Aerated Concrete (بلوک های سبک هوادهی شده اتوکلاوی) گرفته شده است . این بلوک ها از اختلاط سه ماده سیمان ، آهک و سیلیس و استفاده از پودر آلومینیوم و کمک گرفتن از بخار آب با حرارت حدود ۲۰۰ درجه سانتیگراد و فشار حداقل ۱۲ بار تولید می شود.

 

بلوک هبلکس چیست؟

نوعی مصالح ساختمانی که از تخلخل دادن بتن به کمک هوا به دست می آیند بلوک هبلکس نامیده می شوند. این نوع بلوک ها به دلیل دخالت درصدی از سیلیکس در ساختارشان دارای درجه ی ذوب بالایی بوده که در بنای ساختمان ها به عنوان عایقی برای آتش سوزی و تبادلات دما و صدا به کار گرفته می شوند. این نوع بلوک ها اولین بار در اروپا تولید شده و امروزه در سایر کشورهای جهان با نام ytong hoblex AAC شهرت گرفته اند. اما در کشورهای عربی لغب ثرمستون، فرمستون و ترمستون را به این بلوک های سبک نسبت داده اند در واقع AAC نام اصلی بلوک های هبلکس در بازارهای جهانی می باشد. مهمترین مزیتی که سبب شده تا بلوک های هبلکس جایگزین مصالح سنتی شود، وزن کم، جذب پایین آب، عایق بودن و مقاومت مطلوب آنها می باشد

از مهمترین مزایای بلوک هبلکس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- مقاومت فشاری بالا : مقاومت فشاری بلوک های هبلکس به صورت میانگین حدودا 35 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع می باشد که در صورت نیاز مشتری قابل افزایش است . در فرایند تست نمونه های آزمایشگاهی، مقاومت فشاری بتن هوادار اتوکلاو شده ( هبلکس ) بین ۲ تا ۷ مگا پاسکال گزارش شده است که با نمونه‌های مکعبی ۱۰ سانتی‌متری اندازه گیری گردیده و با توجه به عمل‌آوری در اتوکلاو تحت فشار و بخار ، بلوک تولید شده هبلکس در پایان فرآیند تولید ، به مقاومت نهایی خود می‌رسد و پس از آن نیازی به عمل آوری بلوک هبلکس نیست .

2- وزن یا همان جرم حجمی پایین : جرم حجمی هر متر مکعب بلوک هبلکس پس از خشک شدن حدودا 450 تا 600 کیلوگرم می باشد که به نسبت سایر بلوک های ساختمانی وزن کمتری دارد و باعث ماهش بارهای وارده بر ساختمان می گردد و در محاسبات سازه می تواند مهم باشد .

3- عایق صوت و انرژی : بلوک های هبلکس با توجه به ساختار آن عایق مناسبی در برابر صوت و گرما و سرما محسوب می گردد و بسته به ضخامت بلوک حدود 45 تا 55 دسیبل کاهش صوت را داشته و همچنین با توجه به ساختار متخلخل و حباب دار هبلکس در دارای ضریب انتقال حرارت بسیار پایینی هست و در فصل گرما با کمترین نفوذ گرما و در فصل سرما با کمترین هدر رفت انرژی گرمایشی مواجه خواهیم بود .

4- قیمت مناسب : قیمت بلوک هبلکس در ایران نسبت به سایر بلوک های بتن سبک عایق به مراتب ارزانتر است. در حال حاضر قیمت هر متر مکعب بلوک هبلکس رضوی مشهد 350 هزار تومان است که به نسبت سایر انواع بلوک ها و دیوار های عایق صوت و انرژی ارزان تر و مقرون به صرفه تر است. ضمن اینکه در مقایسه با بلوک های غیر عایق سفالی و سیمانی و آجری هم علاوه بر صرفه جویی در مصالحی مانند شن و سیمان و ضخامت گچ خاک ، صرفه جویی حاصل از سیو انرژی در ساختمان های دارای بلوک هبلکس موجب بازگشت ما به التفاوت قیمت این بلوک نسبت به بلوک های آجری و سیمانی و سفالی طی یکسال اول می شود و تمامی سال های بعد عمر ساختمان، هزینه ذخیره انرژی به سود شما خواهد بود

5-ضریب جمع شوندگی بلوک هبلکس : ضریب جمع شدگی پس از خشک شدن بلوک (AAC) هبلکس حدودا به میزان ۰٫۰۲ %  است که نسبتا کم بوده و دلیل آن ، خشک شدن هبلکس با فرایند اتوکلاو در دمای حدود ۲۰۰ درجه و با شار ۱۲ بار به مدت ۱۲ ساعت می باشد که باعث جمع شدگی های کوتاه مدت و بلند مدت بتن می باشد . طی این فرایند سیلیکات کلسیم هیدراته می شود و در نتیجه خواص آن ثابت می ماند . یکی از تفاوت های عمده این محصول با بتن کفی در همین مورد است که از جدا شدن پلاستر از بلوک جلوگیری می کند .

6- سرعت و سهولت در اجرا: با توجه به تنوع ابعاد بلوک هبلکس رضوی و هبلکس پرین بتن آمود که از تیغه های 8 تا 20 را شامل می شود هر نوع تیغه داخلی و خارجی را می توان با استفاده از چسب هبلکس به جای ملات ماسه سیمان با سرعت و دقت بالا اجرا کرد که هم سرعت کار بالا می رود و هم ریخت و ریز مصالح و ماسه و سیمان و تمیزکاری و حمل و نگهداری و آسیب کمتری دارد و هم در صرفه جویی در لایه های نازک کاری نقش مهمی دارد .

7- سهولت در اجرای تاسیسات: در ساختمان های اجرا شده با بلوک هبلکس ، شیار زنی ، لوله گذاری و سیم کشی و لوله کشی آب و فتضلاب و سایر تاسیسات برقی و مکانیکی به سهولت انجام می پذیرد چرا که بلوک هبلکس بدون از هم گسیختگی و ریخت و ریز و تخریب کامل ، به راحتی توسط شیار زن و اره برش خورده و میخ و پیچ به راحتی در ان فرو می رود.

8- مقاومت بالای هبلکس در مقابل حریق و آتش سوزی: مقاومت بالای هبلکس در مقابل آتش از قابلیت ها و مزایای ویژه هبلکس است . این بلوک به شدت برای برای ساختمان های حساس از جمله بیمارستان ها و پتروشیمی ، هتل ها و … مناسب است؛ مطابق با آزمون به عمل آمده در مرکز تحقیقات وزرات را ه و مسکن و شهرسازی بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 12055-1 و استاندارد اروپایی BS EN 1634-1 این بلوک‌ها در کم‌ترین ضخامت (10 سانتی‌متر) حداقل به میزان 4 ساعت در برابر حریق مقاوم بوده و پس از خاموش شدن با آب، دیوار پیوستگی و یکپارچگی خود را حفظ کرده و فرو نمی‌ریزد، بدون اینکه ترکی بر روی دیوار مشاهده گردد. این نبود ترک از این بابت مهم است که امکان عبور دود بعد از خاموش کردن آتش وجود نداشته و سلامت ساکنین و اموال و تجهیزات به بهترین نحو ممکن تامین می‌گردد.

ساختمان‌‌هایی که با هبلکس ساخته شده‌اند، به خوبی در هنگام آتش‌سوزی جان دیگر اعضای ساختمان را حفظ می‌کنند. نه تنها خسارت جانی را به کم‌ترین میزان ممکن می‌رساند، بلکه خسارت مادی را نیز بسیار پایین می‌آورد. وقتی در یک اتاق یا ساختمان که با هبلکس ساخته شده است، آتش سوزی رخ بدهد، در صورت محصور کردن اتاق، آتش‌سوزی و گرما به دیگر اتاق‌ها منتقل نمی‌شود و با فرار از آن اتاق می‌توان جان خود را نیز نجات داد. خاموش کردن یک اتاق برای آتش نشانی کار بسیار ساده‌تری است تا خاموش کردن یک ساختمان بلند؛ در نتیجه به محض آتش سوزی در ساختمان هبلکس، باید درهای اتاق مشتعل شده را بست و به سرعت با آتش نشانی تماس گرفت. میزان عایق بودن دیوارهای هبلکس به حدی است که گرمای منتقل شده به اتاق کناری به حدی نمی‌رسد که حتی یک کاغذ آتش بگیرد. بنابراین استفاده از دیوارهای هبلکس‌ برای کتابخانه‌ها امری حیاتی به حساب می‌آید؛ زیرا در این صورت کتاب‌های نفیس و گران قیمت در مخزنی که از هبلکس ساخته شده اند برای همیشه محفوظ خواهند ماند).

لیکا 

 

واژه لیکا از عبارت Light Expanded Clay Aggregates
(دانه های رس منبسط شده) گرفته شده است و این دانه ها در کوره های گردان با حرارت ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد و از انبساط نوع خاصی از خاک رس تولید می شوند. دانه های لیکا دارای اشکال کروی ، سطح زبر و متخلخل
هستند که به آنها بافت سلولی می دهند.

بلوک لیکا چیست؟

لیکا نوعی بلوک های ساختمانی که از تخلخل و فشرده شدن خاک رس سبک به همراه سیمان به دست آمده بلوک لیکا نامیده شده است. این نمونه بلوک ها در دو نوع تو خالی و تو پر تولید شده که بلوک های لیکا تو خالی نسبت به بلوک های سیمانی که در حالت معمولی هستند به عنوان عایق بهتری کاربرد دارند. بلوک های لیکا برای دیوارهای تیغه ای و پیرامونی کاربرد فراوان داشته و در بناهای مختلف مانند نما، دیوارهای جدا کننده، دو جداره های عایق دما و آتش سوزی و در سقف های بلوک و تیرچه بیشترین کاربرد را دارند.
وزن کم بلوک های لیکا مقاومت ساختمان را در برابر زلزله بالا برده و وزن مرده ی ساختمان را تا حد چشم گیری کاهش می دهد. این نوع بلوک ها از لحاظ فیزیکی برای معماران و بناها کاربری بیشتری دارد زیرا در اثر زدن ضربه ی کمی به درستی از راستای مورد نظر برش داده می شوند. تخلخل های موجود در سطح بلوک های لیکا نیاز معماران را به توری مرغی یا رابیتس برطرف نموده و به راحتی گچ یا ملات ب سطح بلوک چسبیده می شود که همگی اینها هزینه های به کار رفته در ساختمان را کاهش می دهند.

 

بلوک های سقفی ساختمانی

در واقع بلوک های سقفی نقش موثری در مقاومت ساختمان ها ندارند و تنها به عنوان پر کننده ی قسمت هایی از بنا به کار گرفته می شوند. اما با این وجود لازم است تا بلوک ها فشارهای ناشی از بتن ریزی و عبور و مرور را متحمل شوند. بلوک ها انواع مختلفی دارند که تمامی آنها از سفال، بتن، یونولیت (پلی استایرن) و … تهیه شده و نبایست بر روی بتن تاثیرات شیمیایی داشته باشند. به طور معمول وزن متعارف یک بلوک سقفی سفالی 7 کیلوگرم می باشد.
تمامی بلوک ها برای پر نمودن فضای خالی میان تیرچه ها به کار برده شده و برای انجام کارهای نازک کاری لازم است تا یکی از ابعاد آنها صاف باشد. بلوک های سفالی در وزن 7 کیلوگرم و بلوک های بتنی در وزن های ۱۱ تا ۱۷ کیلوگرم تولید می شوند و بلوک های پلی استایرن یا همان یونولیت (آکاستیو) به رنگ سفید و بر اساس دانسیته آن متفاوت خواهد بود. بلوک های سقفی در انواع مختلف می توانند دارای ابعاد متفاوت بوده که کاربردی ترین بلوک ها بلوک های معمولی سیمانی، بلوک سبک سیمانی، بلوک سفالی، بلوک لیکا، بلوک هبلکس یا  بلوک بتن گازی می باشند. بلوک های پوکه معدنی اگر چه سبک بوده و از خاکستر آتشفشان به دست می آیند اما نسبت به بلوک های مدرن امروزی کاربرد زیادی ندارند و تنها در مناطق پر بارش مورد استفاده قرار می گیرند.

مشخصات فنی لیکا
بخش 2
مشخصات فنی لیکا

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

This is ActionBox

فهرست
× ارتباط با واتس آپ