بلوک هبلکس و لیکا در واقع از پرکاربردترین بلوکها در صنعت ساختمانسازی محسوب میشوند که از جنبههای مختلفی با یکدیگر متفاوت هستند. بلوک هبلکس و بلوک لیکا را میتوان دو بلوک سبک در عرض G ساختمانی دانست که هرکدام بر اساس شرایط مختلف و نیاز سازندگان برای مصارف متفاوت استفاده میشوند.
عمده تفاوت بلوک هبلکس و لیکا نهتنها به ساختار و مشخصات فنی آنها بستگی دارد؛ بلکه به اصول اجرا و روشهای دیوارچینی نیز وابسته است. امروزه استفاده از بلوکهای هبلکس و لیکا در میان بلوکهای ساختمانی بهمراتب بیشتر است. همچنین مزایای بلوک هبلکس و بلوک لیکا موجب شده تا بیشاز گذشته مورد توجه سازندگان قرار بگیرند.
بلوک هبلکس و لیکا
بلوک لیکا و هبلکس دو نوع از بلوکهای ساختمانی هستند که استفاده از آنها رایج است. این بلوکها ویژگیهای متفاوتی دارند و در دیوارچینیهای ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند. بلوک لیکا را میتوان نوعی بلوک سیمانی در نظر گرفت که بهدلیل ترکیبات خود از وزن سبکتری نسبت به بلوک سیمانی معمولی برخوردار است. در مقابل هبلکس نوعی بلوک بتنی سبک با خاصیتهای منحصربهفرد است و در صنعت ساختمانی کاربردهای بیشماری دارد.
بلوکهای لیکا که از رایجترین مصالح ساختمانی در ایران محسوب میشوند، از ترکیب مواد مختلفی مانند آب، سیمان و سبکدانهها بهدست میآیند. در این نوع بلوک معمولاً سنگهای نسبتاً درشت در سیمان حذف میشوند و محصولی با طرحهای توخالی و توپر تولید میشود. بلوکهای لیکا از وزن نسبتاً سبکی برخوردار هستند؛ به همین خاطر برای صدا و حرارت، عایق مناسبی محسوب میشوند. ناگفته نماند که قیمت مناسب این محصول موجب شده تا در بازار ایران محبوبیت فراوانی پیدا کند.
در مقابل هبلکس، نوعی بلوک ساختمانی وجود دارد که اولین بار در اروپا تولید شده است. این نوع بلوک نیز از ترکیب مواد مختلفی مانند آهک، سیمان، پودر آلومینیومی، ماسۀ سیلیسی و آب تولید میشود. بلوکهای هبلکس را میتوان انواعی از بلوکهای متخلخل دانست که با جریان هوا تخلخل داده میشوند.
تفاوت بلوک هبلکس و لیکا
اکنون که با ساختار بلوک لیکا و هبلکس آشنا شدهاید، باید بیان کنیم که این دو بلوک از جوانب مختلف با یکدیگر متفاوت هستند:
- مشخصات ظاهری
- وزن بلوک
- میزان مقاومت
- میزان جذب آب
- سرعت اجرا
- میزان تولید بافت مرده
- عایق صوت و دما
- ضریب جمعشوندگی
- قیمت
در ادامه بهطور مبسوط به مقایسه بلوک هبلکس و لیکا از جوانب گفتهشده میپردازیم:
۱. مشخصات ظاهری
مهمترین تفاوت بلوک لیکا و هبلکس در نحوۀ ساخت و تولید آنها است. این بلوکها از لحاظ شکل و ظاهر با یکدیگر متفاوت هستند؛ زیرا نحوه تولید هبلکس با لیکا فرق میکند. هبلکس معمولاً بهصورت توپر و بلوکهای لیکا بهصورت توخالی و متخلخل ساخته میشوند. البته لازم به ذکر است باوجوداینکه بلوکهای هبلکس توپر هستند؛ اما بهدلیل مواد استفادهشده در فرآیند ساخت، بهمراتب از بلوک لیکا سبکتر خواهند بود. این دو بلوک امروزه در ابعاد و اندازههای متفاوتی در بازار عرضه میشوند و شما میتوانید بر اساس نیازتان، نوع بلوک مورد نظر را انتخاب و محصولتان را در سینا بلوک با بهترین کیفیت و قیمت خریداری کنید.
۲. وزن بلوک
در مقایسه بلوک لیکا و هبلکس از نظر وزنی میتوان گفت که هبلکس وزن کمتری نسبت به لیکا دارد. بلوک سبکتر موجب استحکام بیشتر سازه و همچنین افزایش سرعت در فرآیند ساخت میشود. برای تمامی انواع بلوک هبلکس رنج وزنی وجود دارد که از ۴۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب شروع شده و تا ۵۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب متغیر است. بلوک لیکا نیز معمولاً با وزنی کمتر از ۱۱۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب تولید میشود.
۳. میزان مقاومت
یکی دیگر از تفاوتهای بلوک لیکا و هبلکس در میزان مقاومت آنها است. در ادامه سعی داریم این دو بلوک را از نظر مقاومت فشاری، حرارتی و مکانیکی مورد بررسی قرار دهیم:
مقاومت |
بلوک هبلکس |
بلوک لیکا |
مقاومت مکانیکی |
مقاومت پایین بهدلیل ساختار شکننده | مقاومت بالا بهدلیل ساختار مستحکم و متراکم |
مقاومت فشاری |
بین ۲۵ تا ۳۵ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع |
۲۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع |
مقاومت حرارتی | مقاومت بالا بهدلیل خاصیت غیرقابل اشتعال بودن |
مقاومت پایین در برابر حریق |
۴. میزان جذب آب
بهتر است بدانید که بلوک هبلکس نسبت به بلوک لیکا، قابلیت جذب آب بیشتری دارد. این ویژگی موجب شده تا بلوکهای هبلکس بهراحتی در مناطق مرطوب شمال کشور قابل استفاده باشند. بلوک هبلکس با قابلیت جذب آب بالا، خاصیت ضدقارچ دارد و به موجودات زنده اجازه رشد نمیدهد. البته ناگفته نماند که بلوک لیکا نیز قابلیت جذب آب خوبی دارد؛ اما به نسبت هبلکس بسیار کمتر است.
۵. سرعت اجرا
هرچقدر سرعت اجرای دیوارهای بلوکی بالاتر باشد؛ فرآیند ساخت سازه با سرعت بیشتری پیش میرود. ابعاد بلوکها نقش مهمی در سرعت اجرا دارند. بهعبارتی هرچه ابعاد بلوکها بیشتر باشد، رشد پروژۀ ساختمانی نیز با سرعت بیشتری پیش میرود. بلوک هبلکس ابعاد مختلفی دارد و ابعاد آن نسبت به لیکا بسیار بیشتر است. این اختلاف موجب شده تا سرعت اجرای بلوک هبلکس تقریباً ۴ برابر بیشتر از لیکا باشد.
۶. میزان تولید بافت مرده
در فرآیند اجرای بلوکهای لیکا نمیتوان سفیدکاری را بهصورت مستقیم انجام داد و قطعاً وجود یک لایه گچ یا خاک پیشاز سفیدکاری الزامی است. در مقابل، بلوکهای هبلکس چون ساختار متفاوتی دارند اجرای سفیدکاری بهشکل مستقیم و بدون گچکاری امکانپذیر است. این ویژگی باعث شده تا بافت مرده ساختمان بهشدت کاهش پیدا کند و درنهایت وزن سازه نیز کمتر شود.
۷. عایق صوت و دما
از دیگر خصوصیات بارز بلوکهای لیکا و هبلکس، ویژگی عایق صوت و دما بودن آنها است. در ادامه سعی داریم به مقایسه این دو نوع از لحاظ عایق صوت و دما بپردازیم:
|
بلوک هبلکس | بلوک لیکا |
عایق صوتی |
بین ۴۵ تا ۵۰ دسی بل |
۴۹ دسی بل |
عایق دمایی | مقاومت بیشتر در برابر هدر رفتن انرژی |
مقاومت کمتر در برابر هدر رفتن انرژی |
۸. ضریب جمعشوندگی
در واقع ضریب جمعشوندگی به نوعی تغییر حجم مصالح و فرآوردههای بتنی در اثر فشار گفته میشود. در مقایسه ضریب جمعشوندگی بلوکهای هبلکس و لیکا بایستی به خاطر داشته باشید که هرکدام از این بلوکها خصوصیات مخصوص به خود را دارند.
خاصیت جمعشوندگی در مصالح ساختمانی از اهمیت ویژهای برخوردار است و در بین دو بلوک لیکا و هبلکس، بلوک لیکا از ضریب جمعشوندگی کمی نسبت به هبلکس برخوردار است. همچنین ناگفته نماند که ضریب جمعشوندگی بلوک هبلکس در برابر خشک شدن چندین برابر بیشتر از بلوک لیکا است.
۹. قیمت
تفاوتهایی در ترکیبات، قیمت و میزان مقاومت این دو بلوک وجود دارد که بایستی در فرآیند انتخاب مصالح مورد توجه قرار گیرند. بلوک لیکا معمولاً انتخابی اقتصادی محسوب میشود و برای سازههایی با بودجه محدود بسیار مناسب است. در مقابل بلوک هبلکس بهدلیل مقاومت فشاری بالا و خاصیت غیراشتعال بودن، امنیت بیشتری را برای ساختمانهای در معرض آتش فراهم میکند. بههمینخاطر قیمت بلوک هبلکس از لیکا بیشتر است.
نتیجهگیری
هر دو بلوک لیکا و هبلکس بهعنوان مصالح ساختمانی سبک وزن، نقش قابل توجهی در صنعت ساختوساز ایفا میکنند. شباهتهای این دو بلوک در عایق بودن حرارتی و صوتی و همچنین وزن نسبتاً کم، آنها را به انتخابی ایدهآل برای پروژههای مهم تبدیل کرده است. باوجود اینکه بلوک لیکا و هبلکس شباهتهای فراوانی با یکدیگر دارند؛ اما نباید از تفاوتهای این دو بلوک و برتری هبلکس بر لیکا در پروژههای مدرن چشمپوشی کرد.
توجه داشته باشید انتخاب بین این دو بلوک باید بر اساس نیاز و مشورت با متخصصان انجام شود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و انجام مشاورههای اصولی از طریق شمارهتلفن ۰۹۱۵۳۲۲۲۳۵۱ با کارشناسان سینا بلوک تماس بگیرید. کارشناسان ما آماده هستند تا شما را در گرفتن تصمیم برای دوام، ایمنی و کارآیی پروژهتان همراهی کنند.
گروه بازرگانی سینا بلوک این افتخار را دارد که بهعنوان مرجع قیمت و نمایندگی فروش انواع بلوک بتن سبک از جمله بلوک لیکا و پرین در مشهد و خراسان، بلوک سیمانی و سفال، عاملیت مجاز فروش بلوکهای ساختمانی، نماینده و عاملیت فروش و صادرات محصولات هبلکس رضوی به کشورهای تاجیکستان و ازبکستان در خدمت شما عزیزان است.