بلوک هبلکس

بلوک هبلکس
دسته بندی : مقالات

بلوک هبلکس را می‌توان یکی از بااهمیت‌ترین مصالح در زمینه ساخت‌وساز دانست که از همان ابتدای عرضه در دنیا مورد توجه بسیاری از صنعتگران قرار گرفت. این بلوک معمولاً در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود که هر‌کدام بر اساس ساختار و اندازه در زمینه‌های مختلف ساختمانی کاربرد دارند.

بلوک هبلکس چیست؟

تعریف بلوک هبلکس

در واقع بلوک هبلکس را می‌توان از دسته بتن‌های هوادهی اتوکلاو‌شده دانست که امروزه با نام علمی Autoclaved Aerated concrete شناخته می‌شود. این بتن با ترکیب سیمان، سیلیس، آهک و پودر آلومینیوم به‌شکل بلوک در می‌آید و در انواع دیوارچینی‌های داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هبلکس معمولاً در اثر تخلخل دادن بتن به کمک هوا به‌دست می‌آید و به‌خاطر دخالت برخی از سیلیس‌ها در ساختار‌شان دارای درجه ذوب بالایی است. به‌گونه‌ای که در بنای ساختمان‌ها به‌عنوان عایقی برای آتش‌سوزی و تبادلات دما و صدا به‌ کار گرفته می‌شود.

تاریخچه بلوک هبلکس

تاریخچه بلوک هبلکس

در سال ۱۳۴۲ برای اولین بار بلوک هبلکس با عنوان AAC توسط دکتر اکسل اریکسون (دانشمند و معمار سوئدی) در شهر استکهلم ساخته شد.

هبلکس که نوعی بتن گازی سبک با ساختار متخلخل محسوب می‌شود تقریباً ده سال بعد وارد کشور ما شد؛ به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۵۶ پای کارخانه‌های تولید بلوک یعنی کارخانه سیپورکس سوئد به آبیک قزوین و در سال ۱۳۷۱ کارخانه یونی پل لهستان به ایران باز شد و بلوک‌های تجاری هبلکس در ایران برای اولین بار تولید شدند.

نکته جالب این است که معضل مربوط به استفاده از چوب به‌عنوان مصالح ساختمانی انگیزه اصلی تولید هبلکس در سوئد بود؛ زیرا چوب عایق حرارتی مناسبی است و ساختاری محکم و کاربری دارد.

ابعاد و وزن بلوک هبلکس

ابعاد و وزن بلوک هبلکس

ابعاد به‌دلیل سبک بودن این بلوک تأثیر زیادی بر وزن آن ندارند. در واقع به‌ازای تمام ابعاد بلوک هبلکس یک رنج وزنی مشخص را می‌توان در نظر گرفت؛ به‌گونه‌ای که هر متر‌ مکعب هبلکس از ۴۵۰ کیلوگرم بر متر‌مکعب آغاز شده و تا ۵۵۰ کیلوگرم نیز متغیر است.

با وجود اینکه ابعاد این بلوک در حالت کلی به‌صورت طول ۶۰۰ میلی‌متر، ارتفاع ۲۵۰ میلی‌متر و ضخامت آن نیز بین ۷۵ تا ۵۰۰ میلی‌متر است؛ با‌این‌حال اغلب در پروژه‌های ساختمانی از ابعاد معینی استفاده می‌شود که به‌ شرح ذیل خواهند بود:

  • ۳۰*۲۴*۶۰
  • ۱۰*۲۰*۶۰
  • ۱۵*۲۰*۶۰
  • ۶۰*۲۰*۲۰

انواع بلوک هبلکس

انواع بلوک هبلکس

بلوک‌های هبلکس بسته به کاربرد در گونه‌های مختلفی تولید می‌شوند که از رایج‌ترین انواع هبلکس می‌توان به هبلکس معمولی، هبلکس سوراخ‌دار، هبلکس اتوکلاو شده و هبلکس مسلح اشاره کرد.

مشخصات بلوک هبلکس

بهتر است بدانید که منحصربه‌فرد بودن مشخصات بلوک هبلکس موجب شده تا این بلوک نقش پررنگی در صنعت ساختمان‌سازی داشته باشد. مشخصات بلوک‌های هبلکس به ‌شرح ذیل هستند:

مشخصات ظاهری

مشخصات فنی

ابعاد

مقاومت فشاری

وزن

جرم حجمی بلوک

تعداد بلوک در هر پالت

ضریب جمع‌شوندگی پس از خشک شدن

بزرگ‌تر از آجر‌های سنتی

ضریب انتقال صوت

رنگ سفید مایل به خاکستری

ضریب انتقال حرارت

کاربرد‌‌ بلوک هبلکس

به‌طورکلی بلوک‌های هبلکس در هر نوع و اندازه‌ای که باشند کاربرد‌هایی خواهند داشت که از مهم‌ترین کاربرد‌های هبلکس می‌توان به دیوار‌چینی داخلی و خارجی در ساختمان‌های مسکونی، صنعتی و تجاری اشاره کرد.

مراحل تولید هبلکس

مراحل تولید بلوک هبلکس

به‌طورکلی نحوه تولید هبلکس مراحل مختلفی دارد که در ادامه آن‌ها را بیان خواهیم کرد:

  1. ترکیب مواد و آماده‌سازی ملات
  2. عمل‌آوری ملات
  3. کیورینگ
  4. برش و بسته‌بندی

مزایا و معایب استفاده از هبلکس

از مهم‌ترین مزایا و معایب بلوک هبلکس می‌توان به‌ موارد فوق اشاره کرد:

مزایا

معایب

سبک بودن

عدم جذب آب

مقاوم در برابر دما و حرارت

هزینه‌های تولید بالا

سرعت در اجرا

مقاومت فشاری پایین

ایمنی بالا

ساخت متریال طولانی

سازگار با محیط ‌‌زیست

نشست تیغه‌های بلوک

مونتاژ سریع

ایجاد ترک در دیواره‌ها

اصول نگهداری هبلکس

اصول نگهداری بلوک هبلکس

نگهداری بلوک هبلکس در کارخانه یکی از مهم‌ترین مراحل تولید آن‌ها به شمار می‌آید. اغلب افراد تصور می‌کنند که پس از خروج بلوک‌ها از خط تولید دیگر نیازی به نگهداری نیست و هبلکس‌ها بایستی به انبار منتقل شوند.

اما نکاتی وجود دارد که بایستی حتما در هنگام انبار کردن بلوک در نظر داشته باشید. برای مثال باید آن‌ها را حتما روی پالت حمل کنید زیرا حمل آن‌ها به‌صورت دستی می‌تواند صدمات زیادی را به همراه داشته باشد.

معمولاً پیشنهاد می‌شود بلوک‌های هبلکس را درون کیسه‌های هوابندی شده نگهداری کنید اما با این حال در صورت استفاده از بلوک‌های گازی نیز بهتر‌است آن‌ها را حداقل تا یک روز قبل از استفاده از کیسه‌ها خارج نمایید تا به یک تعادل نسبی از نظر رطوبت و دما با محیط پیرامون خود برسند.

همچنین پیش از دیوارچینی نیاز است تا بلوک‌های هبلکس به خوبی خیس شوند و هرگاه سطح رویی آن‌ها خشک شد و فضای داخلی رطوبت داشت مورد استفاده قرار گیرند.

چسب هبلکس

چسب هبلکس

به‌طورکلی چسب هبلکس را می‌توان ملات خشک شده و آماده مصرفی دانست که برای تسطیح سطوح داخلی و خارجی دیوار‌ها و همچنین به‌منظور هموار کردن سطوح مورد استفاده قرار می‌گیرد. با کمک این چسب اجرای نمای ساختمان یک زیر سطح هموار و مطلوب دارد.

چسب هبلکس دارای قدرت چسبندگی بسیار بالایی است و تنها با اضافه کردن مقدار کمی آب می‌توان آن را مورد استفاده قرار داد.

کارخانه‌های تولید کننده هبلکس در ایران

احداث کارخانه تولید بلوک هبلکس در ایران به سال ۱۳۵۲ باز می‌گردد به گونه‌ای که اولین واحد تولید بلوک AAC در سال ۱۳۶۵ با نام تجاری سیپورکس کار خود را آغاز کرد. پس از آن نیز کارخانه‌های مختلفی در شهر‌های گوناگون ایران به تولید بلوک هبلکس پرداختند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به اصفهان، تهران و مخصوصاً یزد اشاره کرد.

مقایسه بلوک هبلکس با سایر مصالح ساختمانی

در‌حال‌حاضر استفاده از بلوک هبلکس به سایر مصالح ساختمانی ارجحیت پیدا کرده که این مسئله به‌دلیل تفاوت‌ها و مزیت‌های هبلکس است. در ادامه به مقایسه بلوک هبلکس با سایر مصالح ساختمانی می‌پردازیم:

بلوک هبلکس

سایر بلوک‌های ساختمانی

ضریب انتقال حرارت ۱۲

ضریب انتقال حرارت ۱.۱

مقاوم در برابر حرارت

حساس در برابر حرارت

عایق صدا

بازتاب صدا

وزن کمتر

وزن بیشتر

جذب ۵۰ دسی بل از صدا

جذب ۲۵ دسی بل از صدا

مقاومت آتش‌بادی ۶ ساعت

مقاومت آتش‌بادی ۳ ساعت

قیمت هبلکس

به صراحت می‌توان گفت که قیمت بلوک‌های هبلکس بر اساس معیار‌های مختلفی تعیین می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها شامل ابعاد بلوک، درجه کیفی بلوک، کارخانه تولیدی، نوع بسته‌بندی و کیفیت مواد استفاده‌شده هستند.

در مقایسه با برخی مصالحی که به‌صورت مداوم دچار نوسان قیمت می‌شوند و یا به‌صورت ماهیانه قیمت آن‌ها تغییر می‌کند، بلوک هبلکس دارای ثبات کامل بوده و به ندرت دچار افزایش می‌شود.

در‌ واقع قیمت این بلوک در سال ۱۴۰۳ تاکنون دچار افزایش و یا کاهش نشده و بین ۷۵۰.۰۰۰ هزار تومان تا ۱.۷۰۰.۰۰۰ هزار تومان متغیر است. برای آگاهی از جزئیات بیشتر قیمت هبلکس کارخانه‌های هبلکس رضوی مشهد و بیرجند می‌توانید به صفحۀ لیست قیمت مراجعه کنید.

نکات مهم در خرید بلوک هبلکس

نکات مهم در خرید بلوک هبلکس

توجه داشته باشید که پیش از خرید بلوک هبلکس توجه به برخی از خصوصیات می‌تواند تا حد زیادی در خرید کمک کننده باشد؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنیم موارد ذیل را مورد توجه قرار دهید:

  • بلوک‌های هبلکس در ابعاد مختلفی تولید و روانه بازار می‌شوند که می‌توانید بر اساس نیاز سایز مورد‌ نظر را انتخاب و خریداری کنید.
  • در هنگام خرید بلوک‌های هبلکس از سالم بودن بلوک اطمینان حاصل کنید تا عاری از هرگونه شکستگی یا برآمدگی و ناهمواری باشد.
  • بلوک‌ها را در قسمت خاصی از سازه‌تان انباشته نکنید؛ زیرا در این صورت با آسیب بلوک‌ها مواجه خواهید شد.
  • بلوک‌ها را از برخورد هرگونه مواد شیمیایی و آلاینده‌ها مانند روغن در امان نگه دارید.
  • چسب بلوک تا حد زیادی در نتیجۀ نهایی استفاده از بلوک هبلکس تأثیرگذار است.

نتیجه‌گیری

بلوک هبلکس در واقع به‌عنوان بتن هوادهی‌شده شناخته می‌شود که به‌خاطر داشتن ترکیبات منحصربه‌فرد در زمینه‌های مختلف ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بلوک نسبت به‌ سایر مصالح قیمت به‌صرفه‌تری دارد و همچنین اصول نگهداری آن نیز به‌مراتب راحت‌تر است.

گروه بازرگانی سینا بلوک این افتخار را دارد که به‌عنوان مرجع قیمت و نمایندگی فروش انواع بلوک بتن سبک از جمله بلوک لیکا و پرین در مشهد و خراسان، بلوک سیمانی و سفال، عاملیت مجاز فروش بلوک‌های ساختمانی، نماینده و عاملیت فروش و صادرات محصولات هبلکس رضوی به کشورهای تاجیکستان و ازبکستان در خدمت شما عزیزان است. برای کسب اطلاعات بیشتر دراین‌زمینه و اطلاع از قیمت‌ها می‌توانید از طریق شماره‌تلفن ۰۹۱۵۳۲۲۲۳۵۱ با کارشناسان سینا بلوک تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up